Bir yırtıcının ağabeyi olarak doğmak ister miydiniz?

Karın üzerine vuran meşalelerin şavkından başka aydınlık hiçbir şey yoktu yaşadıkları günlerde ve çadırı sinirle voltalayan adamın bezdeki gölgesinden başka akılda kalacak hiç hareket yoktu o geceden. Kar yanığı yüzdeki yeşil gözleri etrafı süzerken soğuk rüzgârların haşladığı ellerini kocaman çadırın ortasındaki ateşte ısıtıyordu. Günlerdir yerden kalkmayan kar yüzünden buz gibiydi hava. Atların nefeslerinden çıkan buharla ısınmışlardı kaç gecedir. Öğlenleri karları yakamozlayan güneş ikindi vakti çekilince dayanılmaz bir ayaz çöküyordu üstlerine.

Bilmece gibi örülmüş bir roman, bu anlatımı seveceksiniz

Şuuraltı ömrünün özetiydi. Bütün şuuraltını atına koyduğu isim özetlemişti aslında: Karabulut
Karanlık bir bulut gibi çöktü; esti; gürledi; yağdı ve dağılıp gitti.
Hayatı çözmüş, en büyük düşmanının vakit ve nakit darlığı olduğunu çoktan anlamış Yavuz Padişahın bütün icraatını iki büyük korku yönetti: Yapacaklarına vaktinin yetmemesi ve hazinesinin yetişmemesi.
Yerine geçen hiçbir padişah daha fazlasını ele geçiremediği için, Osmanlı hazinesi bugün hâlâ vasiyeti gereği kendi ismiyle mühürleniyor. Osmanlı torunlarının hayatı ise bir daha asla ondan önceki gibi olamadı. Ne doğuda ne de batıda
Kısacık saltanatı için ailesini zehirli acılara bulayıp gittikten, saltanatını meşrulaştırmak için İslâm peygamberinin emanetlerini Topkapıya getirdikten sonra bile kapkaranlık bilinçaltı beş asırdır çözülmeye çalışılıyor.
Yüzyıllar sonra hâlâ taraftar toplamaya devam ediyor.
Çok sevenleri neden sevdiğini hiç bilmiyor. Hiç sevmeyenleri yine de vazgeçemiyor.
Ya siz?
İsmi anıldığında yüreklere korku salan, karapus karaduman bir yırtıcının ağabeyi olarak doğmak ister miydiniz? En başından ölüm demek olan hayatın sahibi siz olmak ister miydiniz?
Bugün kâbusuna katlanamayacağımız şey, onun gerçek hayatıydı ve sonuna kadar başı dik yaşadı!
Kardeşinin saltanatı meşrulaşsın diye üzerine atılan iftiralarla boğuşarak ecel gibi doğumuna direnmiş onurlu bir veliahtın, Şehzade Ahmetin hikâyesi

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786054262021
Yayın Tarihi :2009-12-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Şehzade; Saltanat bakî dirlerse bu yalandur
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :352
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 195
Basım Yeri :İstanbul
Emeği Geçenler :
Yazar   : Hülya Baygın
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler