İnsan doğası diye bir şey var mıdır? Marksizm ve İnsan Doğasında Sean Sayers, insan doğasının tarihsel bir olgu olduğunu savunuyor. Marxın ve Hegelin çalışmalarına dayanarak, apayrı bir Marksist hümanizme temel oluşturan insan gereksinimlerinin ve güçlerinin tarihsel bir anlatımını sunuyor. Yazara göre, insanlar salt birer pasif bireysel tüketici değillerdir: Aktif, sosyal ve üretici varlıklardır. Kitabın ilk yarısı, emeğin ve çalışmanın yaşamımızda oynadığı temel rolü ve başarmamıza nasıl katkıda bulunduğunu irdeliyor. Bu fikirlerden doğan ahlaksal ve toplumsal imalar, kitabın ikinci yarısında, hem analitik hem de postmodernist düşünürlerin çalışmaları bağlamında analiz ediliyor.
Marksizm ve İnsan Doğası, Marksist tarih anlayışının tutkulu ve geniş kapsamlı bir savunmasını yapıyor, toplum ve ahlak felsefesi konusundaki çağdaş tartışmaların taraflarını ele alıyor. Duru ve sürükleyici bir dille yazılmış olan kitap, siyaset bilimiyle ya da felsefeyle uğraşan herkese ışık tutacak niteliktedir.
tarihsel bir olgu olarak insan doğasına ilişkin kolay anlaşılır, incelikli ve açık seçik bir irdeleme... Profesör David McLellan, Kent Üniversitesi

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789944122474
Yayın Tarihi :2013-02-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Marksizm ve İnsan Doğası
Baskı Sayısı :2.Baskı
Sayfa Sayısı :264
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 195
Basım Yeri :İstanbul
Emeği Geçenler :
Yazar   : Sean Sayers
Çevirmen   : Şükrü Alpagut
Grafiker   : Savaş Çekiç
Yayın Yönetmeni   : Hayri Erdoğan
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler