Temelinde iletişimin yer aldığı her mesleğin etik açıdan sorgu­lanması kaçınılmazdır. Bununla birlikte, mesleki bir disiplin ola­rak iletişim etiği, kitle iletişim araçlarının toplumları biçimlen­dirici ve dönüştürücü gücü dikkate alındığında ayrı bir önem arz etmektedir.

Medyanın toplum üzerindeki manipüle edici gücü bir yandan medya sektörünü siyasi ve ekonomik iktidarların hedefi ve aracı haline getirirken diğer yandan medyada etik konusunu sürekli gündeme taşımakta ve her geçen gün değişen ekonomik, sosyal, siyasal ve teknolojik koşullar çerçevesinde tartışılan bu sorunlara yeni çözüm önerileri aranmaktadır.

Ülkemiz­de iletişim fakültelerinde yer alan üç temel bölüm -Ga­ze­te­cilik, Sinema Televizyon ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık- esas alınarak hazırlananbu çalışma, gerek teorik bakış açısı gerekse uygulamaya yönelik eleştirileriyle iletişim etiğini bütüncül bir yaklaşımla ele almakta ve geleceğin profesyonel meslek mensuplarını oluşturacak iletişim fakültesi öğrencilerine kaynak ve rehber olma amacı taşımaktadır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786053371953
Yayın Tarihi :2019-02-28
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :İletişim Etiği; Kavramlar Olgular ve Tartışmalar
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :392
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yayın Yönetmeni   : İsmail Çalışkan
Grafiker   : Salih Tiryaki
Yazar   : Z. Burcu Şahin
Editör   : Salih Tiryaki;Emre Vadi Balcı
İlgili Eserler