'Gurbet' kavramı Avrupa'da yaşayan Türklerin Avrupa'ya ilk geldiklerinde, o yıllardaki duygularını tanımlayan bir olgudur. Ama görülüyor ki bu kavram hala anlamını yitirmeden aynı tanımlama ile bu günde devam etmektedir. Bu kelime özellikle 1960'lı yıllar sonrası resmi olan veya olmayan alanlarda devlet yöneticilerinden, gazetecilere ve şairlere kadar herkes tarafından Avrupa'da yaşayan Türkleri tanımlamak için kullanılmıştır.
Avrupa'da yaşayan Türklerin arasında hâlâ aynı anlamı taşıyan 'Gurbet' konusuna odaklanmama neden olarak araştırmaya başlamam ve beni bu anlamda harekete geçiren nokta, bu konunun altını çizerek tarihçesine bakıp 'Gurbet'in ardındaki nedenleri açıklama isteği olmuştur.
Kitabın kapağı, yine uzun yıllar Avrupa'da yaşayan ve bu konu çerçevesinde çalışmaları olan bir ressamın eseriyle hazırlandı. Göç ve gurbet konusu üzerinde çalışan sanatçılarımızın emek ve desteği ile 'Artık Gurbet Yok! (mu?) isimli sergi ve kitap çalışmalarım bu şekilde farklı bir boyut kazanarak, daha da zenginleşti ve 'Gurbet' konusunun altını kalınca çizmeme yardımcı oldu.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786054723706
Yayın Tarihi :2015-03-20
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Artık Gurbet Yok (mu?); There Is No More a Place Far From Home (Is There?)
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :160
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Semra Eren-Nijhar
Editör   : Abdullah Demir
Yayın Yönetmeni   : Arzu Sandal
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler