Gramer (Dil Bilgisi- Structure) Soruları

Her dilde belli başlı kurallar vardır ve bu kurallar sınırlıdır. Gramer sınırlı kurallarla, sınır sayıda cümlenin kurulabildiği bir sistemdir. Öncelikle gramer sorusu çözerken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır:

1. Çalıştığınız konuda hangi belli başlı yapılar kullanılıyorsa öğrenin, ayrıca ne tür yapılar kullanılamaz, bunlarda mutlaka bilin. Çünkü sorular bu şekilde oluşturulmaktadır. Örneğin tense çalışıyorsanız "since, for" hangi tenselerle kullanılır sorusunun cevabını bilmeniz gerekir ama aynı zamanda "By the time" görünce neleri elemeniz gerektiğini de mutlaka belirleyin ve seçeneklerde hemen elemeler yapmalısınız. 2. Verilen soruda önce seçenekleri gözden geçirin. Sorunun hangi gramer konusunda sorulduğunu önceden biliyor olmanız gerekir.

3. Gramer bölümünde çok hızlı olmalısınız. Seçenekleri elemeye mutlaka önceden alışmış olun. Bu kısmı hızlıca geçip, diğer daha fazla zaman gerektiren soru türlerine vakit ayırın.

4. Önceden bolca gramer testi çözülmelidir ve ilk olarak her konu için tek tek, ama daha sonra karışık gramer testleri çözün.

5. Çıkmış sorulardaki kelimeleri, özel dilbilgisi yapılarını ayrı ayrı yazıp, onlarla kurulmuş cümleleri okuyup ezberlemeye çalışın.

6. Noun sorularında boşluğun önünde preposition, adjective, quantifier olup olmadığına bakınız.

7. Cümlenin ifade ettiği genel anlamı (neden - sonuç, tam zıtlık, örnekleme, pekiştirme, şart öne sürme, betimleme, açıklama, tanımlama ve destekleme- doğrulama) belirten kelimeleri görmek gereklidir.

8. Zarf sorularında zarfın neyi nitelediğine (eylemi mi, sıfatı mı yoksa başka bir zarfımı) çok dikkat edilmelidir.

9. Verb sorularında Cümlenin öznesi (subject) ve nesnesi (object) özneleri bulunarak canlı ve cansız olma özelliklerine dikkat edilmelidir. Subject ile Object arasındaki eylem ilişkisi kurulması gerekir.

Devamı
Format :Hazırlık
Barkod :9786054989065
İlgili Eserler