Avrupayı oluşturan devletler ve halklar görünüşte hem uzun ve iyi işlenmiş bir geçmiş deneyimine hem de oldukça gelişmiş bir kültürel homojenliğe sahiptiler. Kimlik Avrupanın ve Avrupalıların değil, yeni kurulan devletlerin ve kültürlerin sorunu olabilirdi ancak...
Uzun yıllar bu inançla yaşadıktan sonra, Avrupanın hızla yok olan hudutları boyunca siyasal, ekonomik ya da kültürel nedenlerle sürekli artan nüfus hareketleri ve yaşanan iki dünya savaşı, Avrupalıların kendi kimliklerine karşı duydukları özgüveni kökünden sarstı.
Görece yakın tarihte Avrupa Birliğinin yaratılması ve zaman içinde Avrupa devletlerinin bütünleşme yönündeki evrimleri ayrı bir Avrupa kimliğinin varlığına ilişkin ciddi soruları iyice gün ışığına çıkardı.
Bütün o ulusal ve yerel farklılıklarına rağmen, bütün Avrupalıları insanlık âleminin geriye kalanından ayıran bir şey varsa şayet, nedir o ve yakın dönemde yaşananlar bunu ne oranda ve nasıl değiştiriyor?
Bu kitap Antik Yunandan yirminci yüzyıla uzanan geniş bir zaman diliminde Avrupa nedir? ve Avrupalı kimdir? sorularına yanıt arıyor ve bunu yaparken de politika, hukuk, din, edebiyat, kültür, ekonomi alanlarına dalıyor.
Avrupa Birliğine dair bu zamana kadar yapılan çalışmalar düşünüldüğünde, bu kitap kucakladığı tarih dilimiyle konu zenginliği bakımından ve kimlik sorununu tüm ayrıntılarıyla irdelemesiyle apayrı bir yerde durmaktadır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9789755395630
Yayın Tarihi :2010-02-18
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Avrupa Fikri
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :408
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 215
Basım Yeri :İstanbul
Emeği Geçenler :
Yazar   : Anthony Pagden
Çevirmen   : Mesut Varlık, Rahmi Öğdül
Editör   : Hazırlayan: Mesut Varlık Düzeltmen: Mehmet Celep
İlgili Eserler