Cumhuriyet ekonomisinin öyküsünü üç ciltte anlatıyoruz. Birinci cilt başlangıçtan 1950 yılına kadar olan dönemi kapsıyor. Bu dönemi DEVLETÇİLİK olarak tanımladık ve başarısını ALTIN YILLAR olarak betimledik.
Bu ikinci ciltte 1950 - 1980 yılları arasındaki dönemin öyküsünü anlatacağız. Bu dönemin adı KARMA EKONOMİ'dir. Karma Ekonomi'nin görüntüsüne DOĞRULAR YANLIŞLAR-UMUTLAR adını vermeyi uygun bulduk. Üçüncü dönemin serüvenini üçüncü ciltte okuyacaksınız.
ALTIN YILLAR döneminin kendine özgü büyüklüğü, bugünkü Türkiye'nin o yıllarda atılan temellerin üzerine kurulmuş ve gelişmiş olması gerçeğindedir.
DEVLETÇİLİK ve KARMA EKONOMİ süreçlerinin ise ortak bir özelliği var. Her iki dönemde yöneticiler ekonomi politikalarını SANAYİLEŞME doğrultusunda kurmuşlardır. Türkiye?de yöneticisinden en uzak ilçelerdeki insanlarına kadar her vatandaş sanayileşmenin bilincini, heyecanını, isteğini ve irade sini yaşamıştır. Doğrular ve yanlışlar içinde? Bir gün Batılı ülkeler gibi sanayileşmiş olacağı umudu ile...
Bu ikinci ciltte bu görkemli serüveni okuyacaksınız.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786054534340
Yayın Tarihi :2020-09-02
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :1950 - 1980 Karma Ekonomi Doğrular Yanlışlar Umutlar; Cumhuriyet Ekonomisinin Öyküsü II. Cilt
Baskı Sayısı :3.Baskı
Sayfa Sayısı :344
Kapak :Karton
Kağıt :Kitap Kağıdı
Boyut :165 X 230
Emeği Geçenler :
Yazar   : Cahit Kayra
Editör   : Ayşe Görkem Kozanoğlu
Dizgici   : Ayşe Görkem Kozanoğlu
Yayın Yönetmeni   : Necip Azakoğlu
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler