1. CROCE ESTETİĞİ
Değerli estetik kuramcımız İsmail Tunalı'nın kaleme aldığı Croce Estetiği eserinde, tüm bu sorular ile birlikte İtalyan filozof Benedetto Croce'nin estetik, dil ve bilgi felsefesi de ele alınacaktır.

2. SPİNOZA/BİR İSPİNOZUN SEVGİ ÇAĞRISI
Şair ve felsefeci Kenan Sarıalioğlu, kendi yazılarını da barındıran Spinoza: Bir İspinozun Sevgi Çağrısı eseriyle, Spinoza'nın temel eserleri, Anlama Yetisinin İyileştirimi Üzerine, Ethika, Teolojik-Politik İnceleme, Kısa İnceleme ve Mektuplar'dan seçkileri; André Cresson'un Spinoza'nın yaşamı, yapıtları ve felsefesi hakkında girişi; Nermi Uygur, Hüsameddin Erdem ve Şener Aksu'nun analizleri ile Spinoza felsefesini ve temel kavramlarını okuyucuya sunmaktadır.

3. BİLİMSEL DÜŞÜNÜŞE GİRİŞ
Bilimsel Düşünüşe Giriş, okurda ‘bilgi sevgisi' uyandırmak ve ‘bilimsel düşünüş' alışkanlığı kazandırmak amacındadır. Din, ahlak, politika ve ideolojilerin yaydığı ‘özlemsel düşünüşler' karşısında Hüseyin Batuhan, ‘bilgi'nin araçları ile kuşanmayı öneriyor. Teorik felsefenin temel problemleri olarak bilgi ve inanç, soru ve sorun arasındaki fark, bilginin Antik kökenleri, mantık ve önermeler; pratik felsefe ve çağımızda izdüşümü olan bilimsel, bilimdışı inançlar, belgeleme, evrim teorisi ve demokrasi tartışmalarına, eleştirel ve bilimsel düşünüş ile bakabilmeyi öneriyor.

4. MARKSİST ESTETİK
Marksist Estetik eserinde İsmail Tunalı, Marksist kuramın kurucu düşünürleri Marx, Engels ve Lenin ile birlikte, çağdaş estetik kuramcılar Lukács, Fischer ve Hans Koch'un görüşleri ışığında Marksist estetiğin temel tartışmalarını ele alıyor.

5. POLİTİKAYA GİRİŞ
İngiliz politika bilimci ve devlet kuramcısı Harold Laski'nin Politikaya Giriş adlı veciz eseri, politikanın temel problemlerini, teknik ayrıntılardan arındırarak, devletin doğasını sorgulamaya, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne, etkin hayat kalitesi istemine çağırıyor. Aynı zamanda bu kitap, "Adil olmadıkça özgür olamayız ve adalet eşitlikle mümkündür." mottosunu haykırıyor.

6. DÜŞÜNCELER
İnsan, doğada nazik ve cılız bir sazdır, fakat düşünen bir saz. Onu yok etmek için, evrendeki bütün güçlerin bir araya gelmesine gerek yoktur; bir buhar, bir su damlacığı onu öldürmeye yeter.
Evren onu öldürse de, insan kendini yok eden bu güçten daha asil sayılacaktır, zira öldüğünün farkındadır.
Evren ise bunun farkında değildir.

7. DİL FELSEFESİ
Tüm bu tartışmaları, Frege'den Wittgenstein'a, Chomsky'den Derrida'ya dek analitik-bilimsel-kıta felsefesi üçgeninde kronolojik bir sırayı takip ederek ele alan bu kitap, okurlarına dil felsefesinin kilit düşünürleri üzerinden tarihsel serüvenini aktarıyor.

8. FENOMENOLOJİ
Bu kitapta, 20. yüzyıl kıta felsefesini kasıp kavuran fenomenoloji hareketinin öncüsü Husserl'den, Levinas, Derrida ve Merleau-Ponty'ye; Sartre'dan Heidegger ve çağdaş Fransız fenomenologları Jean-Luc Marion ve Michel Henry'e dek fenomenolojinin serüvenine tanıklık edeceksiniz.

9. HUKUK FELSEFESİ
David Bruce Ingram, bu eserinde, Anglo-Amerikan ve Kıta-Avrupası felsefelerine dayanarak hukuk felsefesinin kilit düşünürleri Rousseau, Hobbes, Austin, Hegel, Mill, Marx, Dworkin ve Rawls'ın çalışmalarını özetlemekte; ceza hukuku, medeni hukuk ve anayasal hukuk gibi merkezî öneme sahip konuları, uluslararası hukuk, ırk ve cinsiyet sorunları ile birlikte ele almaktadır.

10.TOPLUMSAL CİNSİYET
Toplumsal Cinsiyet eserinde Tina Chanter, bu fikirleri ve Platon'un politik bir özne olarak kadın anlayışını, Margaret Mead'in ‘cinsiyet rolleri' kavramını, Bell Hooks'un ‘baskıya karşı mücadele' olarak feminizmini, Simone de Beauvoir'ın varoluşçu etiğe dayanan feminist felsefesini, Foucault'nun hakikat olarak cinselliğini tartışmaktadır. Çağdaş toplumsal cinsiyet tartışmalarına giriş yapmak ve derinleştirmek isteyenler için Toplumsal Cinsiyet eseri yeni ufuklar açacaktır.

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786055932725
Yayın Tarihi :2019-07-03
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :FOL 3. Set (10 Kitap Takım)
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :2376
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :135 X 210
Emeği Geçenler :
Yazar   : Kolektif
Yazarın Diğer Eserleri
İlgili Eserler