Eski Anadolu Türkçesi, Türk dili gramer çalışmalarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Üzerinde en fazla çalışmanın yapıldığı bir dönemdir. Eski Anadolu Türkçesi dönemi içerisinde edebî eserlere göre üzerinde daha az çalışma yapılan tür tıp eserleridir. Tıp eserleri dahil bütün Eski Anadolu Türkçesi dönem eserleri üzerine yapılacak çalışmalar Türk dili gelişim tarihine önemli katkılar sağlayacaktır. XIII. yüzyılda ilk örneklerini tespit ettiğimiz Eski Anadolu Türkçesi dönemi XIV. yüzyılda yazı dili olarak kullanılmaya başlanmış birçok alanda Türkçe eserler yazılmıştır. Bu dönemde Anadoluda yazılan edebî eserlerin yanında tarih, astronomi, tıp gibi eserler kaleme alınmıştır.

Cerrâh-nâme, Allaha hamd ve peygambere salat ve selamla başlar. Müellif, eseri yazmaktaki amacını belirttikten sonra toplamda 134 fasıldan oluşan esere geçer. İncelediğimiz Arkeoloji kütüphanesi nüshası 134 fasıldan oluşmaktadır.
Hazırlanan çalışma; giriş, inceleme, sonuç, metin, dizin, kaynakça, tıpkıbasım bölümlerinden oluşmaktadır. Faydalı olması dileğiyle...

Devamı
Format :Kitap
Barkod :9786054646456
Yayın Tarihi :2013-01-01
Yayın Dili :Türkçe
Orjinal Adı :Cerrâh-Nâme
Baskı Sayısı :1.Baskı
Sayfa Sayısı :688
Kapak :Karton
Kağıt :2.Hamur
Boyut :165 X 240
Basım Yeri :Ankara
Emeği Geçenler :
Yazar   : Şerafettin Sabuncuoğlu
Editör   : Serdar Yavuz, Mehmet Gürlek
İlgili Eserler